Chapter:

100+ A dik ber thlang chhuakin a kar awlte hi dah khat rawh Solved MCQs

in History of Mizo Literature

Chapters

Chapter: A dik ber thlang chhuakin a kar awlte hi dah khat rawh
1.

‘Literacy centenary’ hman kum chu……………………a ni

A. Kum 1995
B. Kum 1994
C. Kum 1996
Answer» B. Kum 1994
2.

‘Mautam \am’ tih lemchan thawnthu ziaktu chu…………………………a ni

A. Ch.Pasena
B. Lalhmuaka
C. Lalthangfala Sailo
Answer» B. Lalhmuaka
3.

Mizo \awng ziaka dah hmasa ber lehkha bu chhuah kum chu……………a ni

A. Kum 1874
B. Kum 1873
C. Kum 1875
Answer» A. Kum 1874
4.

Mizo \awng ziak thawnthu 3, T.H. Lewin-a’n a lehkha bu-a a dahte chu…….............................................................................te an ni

A. Chemtatrawta, Chemtei leh Lalruanga
B. Chemtatrawta, Lalruanga leh Kungawrhi
C. Lalruanga, Kungawrhi leh Chemtatrawta
Answer» B. Chemtatrawta, Lalruanga leh Kungawrhi
5.

Mizo \awng ziaka dah pahnihna lehkha bu hming chu………………..a ni

A. A Grammar of Lushai Language
B. Mizo chanchin
C. Laisuih chanchin
Answer» A. A Grammar of Lushai Language
6.

‘A Grammar of Lushai Language’ chhuah kum chu………………….a ni

A. Kum 1884
B. Kum 1894
C. Kum 1874
Answer» A. Kum 1884
7.

‘A Grammar of Lushai Language’ lehkha bu ziaktu chu……………a ni.

A. T.H. Lewin
B. Brojo Nath Saha
C. J.H. Lorrain
Answer» B. Brojo Nath Saha
8.

F.W. Savidge-a leh J.H.Lorrain-a ten Mizo \awng ziak lehkha bu an hmuh hmasak ber chu………………………………a ni

A. The Hill Tracts of Chittagong and The Dwellers Therein
B. A Grammar of Lushai Language
C. Progressive Colloquial Exercise in Lushai Dialect of the ‘Dzo’
Answer» A. The Hill Tracts of Chittagong and The Dwellers Therein
9.

Progressive Colloquial Exercise in Lushai Dialect of the ‘Dzo’ ziaktu chu………………………..a ni

A. Brojo Nath Saha
B. J.H. Lorrain
C. T.H. Lewin
Answer» C. T.H. Lewin
10.

F.W. Savidge-a leh J.H.Lorrain-a ten Aizawl an rawn thlen hun chu…………………………..a ni

A. 16th, January, 1894
B. 16th, December, 1893
C. 16th, February, 1894
Answer» A. 16th, January, 1894
11.

Mizo rama sikul hmasa ber hawn tan kum chu………………………..a ni

A. April 2nd, 1894
B. March 2nd, 1894
C. Feb. 2nd, 1894
Answer» A. April 2nd, 1894
12.

Mizo lehkha bu hmasa ber chu…………………………….a ni

A. Mizo laisuih a ni
B. Mizo chanchin a ni
C. Mizo zir tir bu a ni
Answer» C. Mizo zir tir bu a ni
13.

Mizo Zir Tir bu chhuah kum pawmawm bera ngaih kum chu…………………a ni

A. Kum 1895
B. Kum 1899
C. Kum 1896
Answer» A. Kum 1895
14.

Tun dinhmuna Mizo Literature hunpui then zat chu……………………a ni

A. Hun pui 5-ah
B. Hun pui 4-ah
C. Hun pui 6-ah
Answer» B. Hun pui 4-ah
15.

Mizo Literature hunpui thena Hun Rangkachak tih mai theih hun chu……………………………a ni

A. Kum 1870 – 1920
B. Kum 1920 – 1970
C. Kum 1970 – hnu lam
Answer» B. Kum 1920 – 1970
16.

Mizorama sikul hmasa ber hawn tan kum chu……………………………..a ni

A. 1st, April, 1894
B. 2nd,April, 1894
C. 3rd,April, 1894
Answer» B. 2nd,April, 1894
17.

Mizo \awng Bible lehlin hmasa ber, lehlin \an hun chu…………………………a ni

A. 1st,August, 1895
B. 2nd,July, 1894
C. 3rd, Sep. 1896
Answer» A. 1st,August, 1895
18.

Kristian Tlangau chhuah tan hun chu………………………………a ni

A. Sep. 1911
B. Sep. 1912
C. Oct. 1911
Answer» C. Oct. 1911
19.

Mizo \awng chanchin bu chhuah \an kum chu…………………………..a ni

A. 16th, Jan. 1899
B. 24th, August, 1898
C. 25th, April, 1899
Answer» B. 24th, August, 1898
20.

Mizo \awng Essay chhiar hmasa ber ni ngaih chu…………………………..a ni

A. Kan mizia
B. Thlirtu
C. Neuh neuh
Answer» B. Thlirtu
21.

‘Edwin Rowlands lehkha bu Chhiarkawp Bu II-na chhuah kum chu’……………..a ni

A. Kum 1930
B. Kum 1940
C. Kum 1950
Answer» A. Kum 1930
22.

MZP chanchin bu chhuah kum chu………………………………a ni

A. Kum 1949
B. Kum 1939
C. Kum 1959
Answer» B. Kum 1939
23.

Mizo Academy of Letters-in Thu leh Hla a chhuah tan kum chu…………………………..a ni

A. Kum 1965
B. Kum 1966
C. Kum 1967
Answer» A. Kum 1965
24.

Liangkhaia’n ‘Mizo Chanchin’ a chhuah kum chu……………………………………..a ni

A. Kum 1926
B. Kum 1927
C. Kum 1928
Answer» A. Kum 1926
25.

Mizo Novel hmasa ber nia hriat ‘Hawilopari’ chhuah kum chu……………………..a ni

A. Kum 1936
B. Kum 1935
C. Kum 1934
Answer» A. Kum 1936
26.

Mizo short Story ‘Lali’ chhuah kum chu……………………………………………………a ni

A. Kum 1937
B. Kum 1938
C. Kum 1935
Answer» A. Kum 1937
27.

Mizo hla hlui ‘ huthmun Zai’ lo chhuah tan hun nia ngaih chu…………………..a ni

A. 1300 – 1450 AD
B. 1200 – 1300 AD
C. 1400 – 1500 AD
Answer» A. 1300 – 1450 AD
28.

‘Thantlang Upa Hla’ chhuah kum chu……………………………..a ni

A. AD 1200 – 1400 inkar
B. AD 1300 – 1450 inkar
C. AD 1400 – 1600 inkar
Answer» B. AD 1300 – 1450 inkar
29.

‘Mizo Hla Hlui & Thar’ J.Malsawma’n a chhuah kum chu…………………..a ni

A. Kum 1962
B. Kum 1963
C. Kum 1964
Answer» A. Kum 1962
30.

‘Chai hla’ chhuah tan hun nia ngaih chu………………………….a ni

A. 1400 AD
B. 1500 AD
C. 1600 AD
Answer» C. 1600 AD
31.

‘Salu lam zai’ chhuah tan hun nia ngaih chu……………………….a ni

A. 1350 – 1450
B. 1250 – 1350
C. 1450 – 1550
Answer» A. 1350 – 1450
32.

‘Puma zia’ Biate hoin an chin tan kum nia hriat chu………………a ni

A. 1730 AD
B. 1830 AD
C. 1630 AD
Answer» B. 1830 AD
33.

‘Puma zai’ Mizote zinga tilartu ber nia ngaih chu…………………a ni

A. K.Zawla
B. Zawngin Lal, Lalzika
C. Liangkhaia
Answer» C. Liangkhaia
34.

Mizo Lal zinga ‘Puma zai’ Siala aitu chu……………………………..a ni

A. Leng Lal, Saihnuna
B. Maubuang Lal, Khawvelthanga
C. Zawngin Lal, Lalzika
Answer» C. Zawngin Lal, Lalzika
35.

‘Lalvunga zai’ chhuah hun chu

A. Thlang tlak hma chhuak a ni.
B. Tiau kan hmaa chhuak a ni.
C. Than tlang awmlaia chhuak a ni
Answer» B. Tiau kan hmaa chhuak a ni.
36.

Zosaphluia’n Hla pasarih lai a lehlin a bu-a a chhuah kum chu…………………..a ni

A. 1887 AD
B. 1897 AD
C. 1787 AD
Answer» B. 1897 AD
37.

Mizo Kristian hla hmasa ber nia sawi chu……………………………………a ni

A. Tlang Thim chhak lam kei ka en ang
B. Isua Vanah a awm a
C. Lal ber hmaah kan ding ang
Answer» B. Isua Vanah a awm a
38.

Mizo Kristian Hla bu hmasa ber chhut kum chu………………………………a ni

A. Kum 1899
B. Kum 1888
C. Kum 1889
Answer» A. Kum 1899
39.

Mizo Kristian Hla Bu hmasa bera hla chuang zat chu………………………a ni

A. Hla 19
B. Hla 18
C. Hla 17
Answer» B. Hla 18
40.

Mizorama Mizo irawm chhuak hla thar rawn tichuaktu harna thlen kum chu……………………a ni

A. Kum 1819
B. Kum 1919
C. Kum 1918
Answer» B. Kum 1919
41.

Mizo Lengkhawm hla chhuah vanglai hun chu……………………………..a ni

A. Kum 1910 – 1920 inkar
B. Kum 1920 – 1930 inkar
C. Kum 1920 – 1940 inkar
Answer» C. Kum 1920 – 1940 inkar
42.

Mizo hla chikhat, ‘Kaihlek hla’ chhuah hun lai chu…………………………a ni

A. Kum 1918
B. Kum 1917
C. Kum 1919
Answer» C. Kum 1919
43.

Mizo ‘Lengzem hla’ inlar tan hun chu…………………………………..a ni

A. Kum 1920 – 1940
B. Kum 1920 – 1930
C. Kum 1920 – 1950
Answer» B. Kum 1920 – 1930
44.

Mizo hnam hla chhuak hmasa ber chu……………………………a ni

A. ‘Mizoram Mizoram’
B. ‘Mizo kan ni lawm ilangin’
C. ‘Mizo fate u, finna zawng ula’
Answer» B. ‘Mizo kan ni lawm ilangin’
45.

Mizo zinga hnam hla phuah hmasa ber nia ngaih chu…………………….a ni

A. Liangkhaia
B. K.Zawla
C. Thanga
Answer» C. Thanga
46.

Hlahril (Poetry) lam hawi hla phuah hmasatute nia ngaih chu………………………………………………………a ni

A. Awithanga pa,Thanga, Liangkhaia, Hrawva
B. RL Kamlala, Hrawva, Rokunga, R.Dala
C. Rokunga, Cpt. LZ Sailo, Thanga, Hrawva
Answer» A. Awithanga pa,Thanga, Liangkhaia, Hrawva
47.

Kum zabi 20-naa Mizo hla hlui ziarang hla lo chhuakte chu……………………………………………………………..a ni

A. Awithangpa zai, chai hla, salu lam zai, chheih zai
B. Ralrun zai, chheih zai, Ramthar zai, Hrangchhawni zai
C. Chawngchen zai, chai hla, Bawhhla, Hlado
Answer» B. Ralrun zai, chheih zai, Ramthar zai, Hrangchhawni zai
48.

Mizo hla sukthlek danglam nasat lai ber hun chu………………………..a ni

A. Kum zabi 19-na
B. Kum zabi 18-na
C. Kum zabi 20-na
Answer» C. Kum zabi 20-na
49.

Kum 1930 hnu lama Hlahril kalhmanga hla phua langsar tak chu………………..a ni

A. Awithangpa
B. Rokunga
C. R.L.Kamlala
Answer» C. R.L.Kamlala
50.

Hla lama ‘Zo- Lungthu -3’ nia hriatte chu…………………………………..a ni

A. Thanga, Liangkhaia, Awithangpa
B. Hrawva, RLKamlala, Rokunga
C. RL Kamlala, R.Dala, Rokunga
Answer» A. Thanga, Liangkhaia, Awithangpa
51.

‘Ramthar Zai’ chhuah hun lai chu………………………………………….a ni

A. 1930 – 1940
B. 1920 – 1930
C. 1940 – 1950
Answer» B. 1920 – 1930
52.

Lemchan parparh hun lai chu…………………………………………..a ni

A. Kum 1925 – 1958
B. Kum 1959 – 2000
C. Kum 1949 – 1990
Answer» B. Kum 1959 – 2000
53.

Mizorama krismas lawm tan kum chu………………………………..a ni

A. Kum 1913
B. Kum 1903
C. Kum 1904
Answer» B. Kum 1903
54.

Mizorama Lemchan lo intan kum chu……………………………a ni

A. Kum 1913
B. Kum 1914
C. Kum 1912
Answer» C. Kum 1912
55.

Mizorama Krismas hman tan dan chu………………………………..a ni

A. Lengkawmg khawmin
B. Lemchanin
C. Ruai thehin
Answer» B. Lemchanin
56.

‘Fapa tlan bo’ tih lemchan buatsaihtu chu………………………….a ni

A. Lalkailuaia
B. Chawngzika
C. Ch.Pasena
Answer» C. Ch.Pasena
57.

YLA din kuma an lemchan buatsaihtu chu……………………………a ni

A. Chawngzika
B. D. Edward
C. Lalkailuaia
Answer» B. D. Edward
58.

Lemchan intihsiakna ‘Zosiami Cap buatsaih kum chu…………………….a ni

A. Kum 1940
B. Kum 1950
C. Kum 1930
Answer» A. Kum 1940
59.

Zosiami Cap-a lawman pakhatna dawngtu chu……………………………..a ni

A. Kulikawn YLA
B. Mission veng YLA
C. Venghlui YLA
Answer» B. Mission veng YLA
60.

Zosiami Cap-a lemchan an intihsiak hming chu…………………………..a ni

A. Krista palai
B. The Black Corner of Aijal in 1999
C. Princess Pocahontas
Answer» C. Princess Pocahontas
61.

‘Gogotha’ tih lemchan thawnthu sei tha tak ziaktu chu………………………a ni

A. Lalzuithanga
B. Lalkailuaia
C. Chawngzika
Answer» C. Chawngzika
62.

‘ The Black Corner of Aijal in 1999’ tih ziaktu chu……………………….a ni

A. Ch.Pasena
B. Chawngzika
C. Lalzuithanga
Answer» C. Lalzuithanga
63.

‘Kristian Vanram kawngzawh’ tih lemchan ziaktu chu………………………..a ni

A. Lalthangfala sailo
B. Ch. Pasena
C. Chawngzika
Answer» C. Chawngzika
64.

Krismas hman tannaa sulsutu pawimawh tak chu……………………………..a ni

A. Darawksuaka
B. Rev.Liangkhaia
C. Chawngzika
Answer» A. Darawksuaka
65.

Lemchan kuhmum hun lai chu…………………………………a ni

A. Kum 1925 – 1958
B. Kum 1935 – 1968
C. Kum 1945 – 1978
Answer» A. Kum 1925 – 1958
66.

Lemchan kummum hun laia sulsutu pawimawh tak chu……………………a ni

A. Rev Liangkhaia
B. Ch.Pasena
C. Bawrhsap
Answer» B. Ch.Pasena
67.

‘Heroda chawimawina’ lemchan chhuah kum chu…………………………..a ni

A. Kum 1925
B. Kum 1935
C. Kum 1915
Answer» A. Kum 1925
68.

‘Ransa khawmpui’ tih lemchan zirtir ber chu…………………………………a ni

A. Kristian ni ve lote nun dan
B. Nungchate khawsak dan
C. Zu that lohzia leh do a tulzia zirtirna
Answer» C. Zu that lohzia leh do a tulzia zirtirna
69.

King George V. Siver Jubilee lawmna lemchan ‘Liandoa-te unau’ tih ziaktu chu………………………a ni

A. Lalthangfala sailo
B. Lalkailuaia
C. Lalzuithanga
Answer» B. Lalkailuaia
70.

Chanchintha lo thlen Golden Jubilee lawmnaa lemchan ‘Thuhriltu’ tih ziaktu chu……………………a ni

A. Rev. Liangkhaia
B. DE John
C. Rev Samuel Davis
Answer» C. Rev Samuel Davis
71.

‘Hitler-a Deusawhna’ tih lemchan ziaktu chu…………………………..a ni

A. Mac Donald-a
B. Dengrikhuma
C. Rev.Samuel Davis
Answer» A. Mac Donald-a
72.

‘Sangi inleng’ tih Lemchan thawnthu ziah kum chu……………………..a ni

A. Kum 1957
B. Kum 1958
C. Kum 1959
Answer» C. Kum 1959
73.

‘Thu a tawp e lumam’ tih lemchan thawnthu ziaktu chu…………………..a ni

A. Laltluangliana Khiangte
B. Liansailoa
C. K.Saibela
Answer» C. K.Saibela
74.

Mizo Hmeichhia Khawlkungi Lemchan thawnthu ziah hmasak ber chu…………………………………….a ni

A. Ukil hlawhtling
B. Zawlpala Thlan Tlangah
C. Ramthangate chhung
Answer» B. Zawlpala Thlan Tlangah
75.

‘Pangpar bawm’ tih lemchan thawnthu ziaktu chu…………………………………a ni

A. Lalzuithanga
B. Khawlkungi
C. Laltluangliana Khiangte
Answer» B. Khawlkungi
76.

‘Lawm a kim’ tih lemchan thawnthu ziaktu chu………………………………...a ni

A. Khawlkungi
B. Liansailoa
C. Lalzuithanga
Answer» B. Liansailoa
77.

‘Duaia Duai Bik Lo’ tih lemchan thawnthu ziaktu chu………………………….a ni

A. K.Saibela
B. James Dokhuma
C. Liansailoa
Answer» C. Liansailoa
78.

‘Hmasawnna’ tih lemchan thawnthu ziaktu chu………………………………a ni

A. Laltluangliana
B. James Dokhuma
C. K.Saibela
Answer» B. James Dokhuma
79.

‘Chhura leh Naa’ tih lemchan thawnthu ziaktu chu……………………………a ni

A. Laltluangliana
B. K.Saibela
C. Lalzuithanga
Answer» B. K.Saibela
80.

‘Finna Hmhruai’ tih ziaktu chu…………………………………………….a ni

A. James Dokhuma
B. Khawlkungi
C. Lalzuithanga
Answer» A. James Dokhuma
81.

‘Thawmvunga’ tih lemchan thawnthu ziaktu chu……………………………….a ni

A. K.Saibela
B. Laltluangliana Khiangte
C. James Dokhuma
Answer» B. Laltluangliana Khiangte
82.

“Pasaltha Khuangchera’ MAL-in Book of the year-a an puan kum chu……………………..a ni

A. Kum 1998
B. Kum 1997
C. Kum 1996
Answer» B. Kum 1997
83.

‘Chrismass Drama’ tih ziaktu chu……………………………………….a ni

A. Liansailoa
B. Lalsangzuala
C. C.Lalsiamthanga
Answer» A. Liansailoa
84.

‘Diktea vahvaihna’ tih lemchan ziaktu chu…………………………….a ni

A. James Dokhuma
C. Lalsiamthanga
Answer» B.
85.

‘Nungchate chhantu’ tih lemchan thawnthu ziaktu chu……………………………a ni

A. B.Lalhriata
B. Lalkamloa
C. RL. Malsawma
Answer» B. Lalkamloa
86.

‘Fungki\iala’ tih lemchan thawnthu ziaktu chu…………………………………..a ni

A. K.Rosiamliana
B. Darchuailoa Renthlei
C. B.Thanhranga
Answer» B. Darchuailoa Renthlei
87.

English Dramma ‘Macbet’ tih letlingtu chu…………………………………….a ni

A. C.Lalsiamthanga
B. R.Lalrawna
C. JF Laldailoa
Answer» B. R.Lalrawna
88.

‘Lalber Oedipus’ tih letlingtu chu………………………………………….a ni

A. C.Lalsiamthanga
B. JF Laldailoa
C. R.Lalrawna
Answer» A. C.Lalsiamthanga
89.

Mizo zinga Lemchan (Drama) zirbingna kawng Ph.D hmu hmasa ber chu……………………………………….a ni

A. Dr. R.L. Thanmawia
B. Dr. Laltluangliana Khiangte
C. Dr. Lalzama
Answer» B. Dr. Laltluangliana Khiangte
90.

Lemchan thawnthu ‘Lalngaihawmi’ tih ziaktu chu………………………………...a ni

A. Dr. Laltluangliana Khiangte
B. Dr. RL Thanmawia
C. C.Lalsiamthanga
Answer» B. Dr. RL Thanmawia
91.

Mizo Novel kan neih hmasak ber dawttu chu………………………………….a ni

A. Hawilopari
B. Lali
C. Chhingpuii
Answer» B. Lali
92.

‘Phira leh Ngurthanpari’ tih thawnthu ziaktu chu………………………………..a ni

A. Dr. H Lallungmuana
C. Thuamluaia
Answer» C. Thuamluaia
93.

‘Thlahrang’ tih lemchan thawnthu ziah kum chu………………………………a ni

A. Kum 1940-41 inkar
B. Kum 1941-42 inkar
C. Kum 1942-43 inkar
Answer» A. Kum 1940-41 inkar
94.

‘Maymyo sananpui’ tih thawnthu ziaktu chu………………………………….a ni

A. Lalzuithanga
B. Capt.
C. Khuma
Answer» B. Capt.
95.

‘Tumpang chal nge Saithangpuii’ tih thawnthu ziaktu chu………………………...a ni

A. Dr. H.Lalungmuana
B. James Dokhuma
C. Lalzuithanga
Answer» B. James Dokhuma
96.

Mizo novel ‘Hmangaihzuali’ MAL Book of the year nih kum chu………………..a ni

A. Kum 1995
B. Kum 1990
C. Kum 2000
Answer» B. Kum 1990
97.

‘Pasal Duhthlan’ tih novel ziaktu chu………………………………a ni

A. Lalruali
B. Khawlkungi
C. Rozami chawngthu
Answer» B. Khawlkungi
98.

‘Good Bye Lushai Brigade’ tih novel ziaktu chu……………………………….a ni

A. James Dokhuma
B. Dr.H.Lallungmuana
C. C.Laizawna
Answer» A. James Dokhuma
99.

‘Nunna kawng thuampuiah’ tih novel ziaktu chu………………………………a ni

A. Lalrammawia ngente
B. K
C. Lalvunga
Answer» B. K
100.

‘Lungrang Hmangaihna’ tih ziaktu chu………………………………………..a ni

A. K.C. Lalvunga
B. Lalhmingliana Saiawi
C. James Dokhuma
Answer» B. Lalhmingliana Saiawi
Tags
Question and answers in A dik ber thlang chhuakin a kar awlte hi dah khat rawh, A dik ber thlang chhuakin a kar awlte hi dah khat rawh multiple choice questions and answers, A dik ber thlang chhuakin a kar awlte hi dah khat rawh Important MCQs, Solved MCQs for A dik ber thlang chhuakin a kar awlte hi dah khat rawh, A dik ber thlang chhuakin a kar awlte hi dah khat rawh MCQs with answers PDF download